09/01/2013

Ομάδα Στήριξης και Επικοινωνίας Συγγενών και Φίλων Διπολικών (μανιοκαταθλιπτικών) Ασθενών


  • Ομάδα Στήριξης και Επικοινωνίας Συγγενών και Φίλων Διπολικών (μανιοκαταθλιπτικών) Ασθενών

    Ο σύντροφός μου, ο πατέρας, η μητέρα, ο αδερφός/ή, ο γιος μου, το παιδί μου είναι διπολικός (μανιοκαταθλιπτικός).

    Τι μπορώ να κάνω; Πως μπορώ να το διαχειριστώ; Πως μπορώ να είμαι καλά;

    Η διπολική διαταραχή επηρεάζει και τους συγγενείς και τους φίλους των συνανθρώπων μας που υποφέρουν από αυτή. Οι ανάγκες των συγγενών όμως συχνά παραβλέπονται. Παρόλα αυτά οι μελέτες και η κλινική μας εμπειρία μας δείχνει ότι οι συγγενείς και σύντροφοι διπολικών ασθενών χρειάζονται να μάθουν περισσότερα για τη νόσο, να μάθουν πως να διαχειρίζονται τις μανιακές και καταθλιπτικές κρίσεις των ανθρώπων τους, πως να προσφέρουν στήριξη, πως να καταλαβαίνουν τα πρώιμα σημάδια και να προλαβαίνουν νέα επεισόδια, πως να συνεργάζονται σωστά με τους επαγγελματίες υγείας και φυσικά πως να είναι και οι ίδιοι όσο καλά γίνεται με την δική τους συναισθηματική υγεία. Όσο καλύτερα είναι οι συγγενείς, τόσο καλύτερα είναι μακροπρόθεσμα και οι ασθενείς.

    Έχοντας τρέξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρώτη ανοιχτή ομάδα αυτοβοήθειας για διπολικούς ασθενείς (Φοίνικες - 2008) και έχοντας επίσης τρέξει για πρώτη φορά την ειδική θεραπευτική ομάδα γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας για διπολικούς ασθενείς και ακούγοντας τις ανάγκες των συγγενικών τους προσώπων, ετοιμάσαμε την πρώτη ομάδα στήριξης και επικοινωνίας για συγγενείς και φίλους διπολικών ασθενών.

    Η ομάδα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και η ένταξη των συγγενών θα γίνει κατόπιν ατομικής ενημέρωσης όπου θα αξιολογηθούν οι ανάγκες των συγγενών και οι εμπειρίες τους με τη διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη.

    Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας:

    Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, BSc. PhD
    (Κλινικός Ψυχολόγος, Ιδρυτής & Πρόεδρος της ΕΔΟ, Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, http://www.drmalliaris.com/)

    Ο Δρ. Μάλλιαρης έχει δουλέψει και εκπαιδευτεί με τον πατέρα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στη Διπολική διαταραχή, τον Καθηγητή Dominic Lam στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έχει εκπαιδευτεί στην Συμπεριφορική θεραπεία με τον Καθηγητή Ivar Lovaas στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνιας και έχει κάνει και έρευνα πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των διπολικών ασθενών ( http://bit.ly/bipolarcare ). Τέλος ως γιος διπολικού ασθενή έχει από πολύ μικρός προσωπική εμπειρία με το τι σημαίνει πραγματικά να ζεις με την διπολική διαταραχή και όλες τις φάσεις της δίπλα στο πιο αγαπημένο σου άνθρωπο.

    Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ ανά ομαδική συνεδρία

    Ημερομηνία έναρξης:

    Φεβρουάριο 2013

    Πληροφορίες:

    Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το πρώτο ραντεβού ενημέρωσης και ένταξης καλέστε το 210-8815970

No comments:

Post a Comment